Alle ins- en outs over de Hik-Connect App

Nu je de hardware van Hikvision in huis hebt, ben je natuurlijk benieuwd hoe je al deze apparaten kan beheren; je alarmsysteem, de camera's, je deurbel, intercom of de combinatie van al deze hardware. Hikvision heeft hier één oplossing voor in het leven geroepen, namelijk de Hikvision Hik-Connect app. Eén applicatie die het makkelijk maakt om jouw werkplek, huis of andere ruimte 24/7 in de gaten te houden. Zo voorkom je conflicten, voordat ze gebeuren. Je spullen en ruimtes zijn te dierbaar om onbewaakt achter te laten. Het motto is nog steeds voorkomen is beter dan genezen, op deze pagina gaan we je laten zien wat de Hik-Connect App voor jou kan betekenen.

Gebruikers toegang geven

Met Hik-Connect hebben gebruikers toegang tot de live feed van hun beveiligingscamera's, zelfs als ze niet thuis zijn.

IP-camera's beheren

Met deze software als video management systeem kun je de IP-camera's die op je terrein zijn geïnstalleerd effectief vanaf je mobiele apparaat bewaken, op elk moment van de dag en vanaf welke locatie dan ook.

PTZ-bediening

Het biedt real-time bewaking met PTZ-bediening. PTZ staat voor ‘Pan, Tilt en Zoom’. Een beveiligingscamera met PTZ-functionaliteit heeft een roterende lens met richtings- en zoommogelijkheden die op afstand kan worden bediend.

Opgenomen beelden bekijken

Naast live beelden kun je ook eerder opgenomen beelden afspelen. De app biedt meer dan alleen videobewaking; deze app werkt ook als een alarmsysteem voor je woning of bedrijfspand.

Wat kun je met deze app doen?

Met Hik-Connect hebben gebruikers toegang tot de live feed van hun beveiligingscamera's, zelfs als ze niet thuis zijn. Met deze software als video management systeem kun je de IP-camera's die op je terrein zijn geïnstalleerd effectief vanaf je mobiele apparaat bewaken, op elk moment van de dag en vanaf welke locatie dan ook. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding. Ook het monitoren en het in- of uitschakelen van het alarmsysteem behoort tot een van de vele mogelijkheden.

Meer dan alleen videobewaking

De app biedt meer dan alleen videobewaking; deze app werkt ook als een alarmsysteem voor je woning of bedrijfspand. Je kunt het beveiligingspaneel namelijk op afstand inschakelen. Bovendien beschikt hij over een bidirectionele intercom en reageert hij zelfs op deurbellen en video-intercom apparaten. Met toegangscontrole op afstand kun je zelfs een deur openen en de status van verschillende zones en detectoren beheren. Wanneer het alarmsysteem dat je hebt ingesteld wordt geactiveerd, zal deze app onmiddellijk een melding versturen naar je mobiel met foto's en video's.

De app instellen op uw smartphone of tablet

Het instellen van deze app is vrij eenvoudig. Je kunt de app downloaden via Apple Store of Google Play Store en hoeft daarna alleen maar een account aan te maken om je apparaten toe te voegen. Deze app werkt met de Hikvision DVR's, NVR's en IP-camera's die de Cloud P2P-functie ondersteunen. Dit is een zeer veilige manier om toegang te krijgen tot je alarmsysteem en camerabeveiliging. Uiteraard moeten vertrouwelijke informatie, zoals het serienummer van de beveiligingscamera, je gebruikersnaam en wachtwoord of andere informatie die te maken heeft met het bedienen van je alarmsysteem op afstand, ten allen tijde op een veilige plek bewaard worden.