fbpx
Offerte aanvragen?

Alle ins- en outs over de Hik-Connect App

Nu je de hardware van Hikvision in huis hebt gehaald ben je natuurlijk benieuwd hoe je al deze apparaten kan beheren. Hikvision heeft hier één oplossing voor in het leven geroepen, namelijk de Hikvision Hik-Connect app. Eén applicatie die het makkelijk maakt om jouw werkplek, huis of andere ruimte 24/7 in de gaten te houden. Zo voorkom je conflicten, voordat ze gebeuren. Je spullen en ruimtes zijn te dierbaar om onbewaakt achter te laten. Het motto is nog steeds voorkomen is beter dan genezen, in dit blog gaan we je laten zien wat de nieuwe Hik-Connect App voor jou kan betekenen.


De functies van de Hik-Connect app in een notendop

Het is goed om te weten dat de Hik-Connect app met alle moderne Hikvision apparatuur compatibel is. Met de app kan je met bijvoorbeeld behulp van pan tilt zoom functies, de camera niet alleen bekijken maar ook besturen, dit betekent dat je namelijk een panoramaweergave krijgt en alles goed op beeld hebt. Uiteraard mag een terugkijkfunctie niet ontbreken, want het kan zijn dat je een specifiek tijdslot wil bekijken. Zelfs de intercom kan je vanaf je luie stoel bedienen.

Met behulp van voor gedefinieerde triggers krijg je een directe melding met foto’s en video’s op het moment dat er zich een verdachte gelegenheid voordoet. Ook kan je met de app apparatuur met familie, vrienden of collega’s delen, uiteraard met beperkte permissies. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is het inloggen met behulp van je vingerafdruk voor de smartphone welke dit ondersteunen.

Hoe wordt de Hik-Connect app ingesteld door een installateur?

Allereerst zorgt de installateur dat de gewenste apparatuur verbonden is met internet. Dit kan hij met de installateurssoftware  checken en vervolgens het geheel instellen en configureren. Ondertussen kan jij de Hik-Connect app downloaden van de Hikvision App Store, om meteen aan de slag te kunnen met Hik-Connect app. Bij het overdragen van de gehele installatie, zal je een uitnodiging van onze installateur krijgen. Ter plekke krijg jij dan per mail of sms een verzoek om een account te registreren voor de Hik-Connect app. Eenmaal geregistreerd zal er een zogenaamd service verzoek klaar staan waar specifiek in staat omschreven wat er door wie wordt overgedragen en met welke rechten.

Zo ben jij ervan verzekerd dat er niemand ongewenst meekijkt of de controle over jouw beveiligingssystemen heeft. Niet alleen transparant, maar ook geruststellend. Mochten er onverhoopt, achteraf, nog zaken moeten worden bijgesteld zal de installateur eerst een service verzoek naar jou moeten sturen om ofwel live mee te kunnen kijken, te configureren of opnames terug te kijken. Zonder deze toestemming is dit alles dus niet mogelijk. Eigenlijk werkt het precies hetzelfde als het uitlezen van een modem op afstand, ook hiervoor dient vooraf toestemming te worden gegeven.

Oplevering

Als installateur leggen wij jou de app helemaal uit; de functies, de mogelijkheden en de tips & trucs. Wij gaan dan ook pas weg als jij je vertrouwd voelt met de app en zelf het gehele beveiligingssysteem kan beheren en of het nou om een camera, een recorder, de intercom, het alarmsysteem of een combinatie van hiervoor genoemde systemen gaat. Wij staan te allen tijde voor je klaar!

Hoe stel ik zelf de app in?

De app is hartstikke gebruiksvriendelijk gemaakt en kan je op een hele gebruiksvriendelijke manier instellen. Om te beginnen is het hartstikke belangrijk om de DNS-Servers op de camera of recorder op de volgende publieke DNS-Servers instelt:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

De bovenstaande zijn van Google, maar je kan ook de zogenaamde nameservers van Cloudflare of OpenDNS gebruiken. Het is wel belangrijk om dan wel consistent te zijn in je keuze.

In het administratiepaneel van Hikvision kan je de exacte naamservers ingeven, hierdoor is het mogelijk om een communicatielink te leggen met de camera en de modem. Verder is het belangrijk om in het kopje “geavanceerd” binnen het kopje “netwerk” de appfunctie aan te zetten. Maak een verificatiecode aan die te begrijpen is voor jezelf, dit is namelijk de 1e-lijns bescherming. Daarna komt stap 2 en dat is het downloaden van de Hik-Connect app op je telefoon.

Eenmaal gedownload is het slim om een account met Hikvision te registeren, want deze heb je in het vervolg nodig om overal ter wereld toegang te kunnen krijgen tot je apparaten. Wanneer je de initiële registratie voltooid hebt, dan kan je de security device in kwestie op een gemakkelijke manier aan de app toevoegen. Je hoeft slechts de QR-Code die op het apparaat of verpakking staat te scannen, daarna word je gevraagd om in te loggen. Het is dus hartstikke belangrijk om ook de inloggegevens van je apparaat erbij te houden.

Verder bestaat er nog de mogelijkheid om toegang- en verbindingssnelheid te verbeteren door de DDNS in te schakelen. Dit kan worden uitgevoerd door port-forwarding toe te passen in je modem of router. Hiertoe moeten de 3 belangrijkste poorten worden geforward; standaard zijn dit:

  • HTTP-poort: 80
  • Server-poort: 8000
  • RTSP-poort: 554

Waarom moet ik de app gebruiken?

Laten we beginnen met jou als particulier waar je slechts verantwoordelijk bent voor het beveiligen van je eigen huis. Na het lezen van al deze mogelijkheden denk je misschien dat het allemaal overdreven is, zo’n app. Maar ik zou niet gelijk wegklikken, wij willen je mogelijkheden laten zien die er voor jou als privépersoon resten. Het uitgangspunt is dat jij je veilig voelt in je eigen huis, dit is niet alleen een wens maar zou een vast verankerd gegeven moeten zijn. Met de hulpmiddelen van Hikvision kan jij dit doel bewerkstelligen. Het voorkomen van criminaliteit begint voornamelijk met preventie en dit kan door de volgende basiszaken in- en om je huis te plaatsen:

  • Veel verlichting in en om het huis, denk ook aan lampen die aangaan wanneer ze beweging detecteren;
  • Heggen zo kort en laag mogelijk houden, geen gelegenheid om te verstoppen creëren;
  • Een camera met licht op belangrijke toegangspoorten plaatsen;
  • Een kleine sirene naast de deur, dit schrikt potentiële indringers meteen weg;
  • Magneetcontacten op de ramen en deuren.

Impact

Zoals je kunt lezen zorgen een aantal eerste kleine maatregelen voor hartstikke veel impact, vooral wanneer je actief dode hoeken verkleint. Wanneer je dat gedaan hebt, dan kan je de Hik-Connect app supplementair gebruiken om je huis beter te beveiligen. Zo kan je alle bovengenoemde apparaten met elkaar verbinden en met een druk op de knop beheren. Het voordeel van een trigger is dat je bijvoorbeeld ook op je werk een melding kan krijgen, wanneer er zich een potentieel verdachte of gevaarlijke situatie voordoet. Dit is niet alleen maar fijn voor jou, maar zorgt er ook voor dat je niet achter de feiten aanloopt. Je kan op je werk, dan meteen de desbetreffende hulpdiensten inschakelen.

In ons blog hebben we het vaak gehad over criminaliteit voorkomen, maar je kan deze technologie ook gebruiken om te voorkomen dat je huis ten onder gaat aan brand. Bij de eerste vlammen of rook krijg je al een seintje. Niet alleen veilig, maar dus ook goed voor je portemonnee. Deze trigger stel je in door wanneer je het huis verlaat de “afwezigheid” functie via de app in te zetten, dan zal al je beveiligingsapparatuur als een soort beveiliger op afstand fungeren.

Flash forward een periode later…..
Stel je hebt een middelgroot kantoor en bent vandaag de dag een drukke ondernemer, dan kunnen wij ons voorstellen dat je niet de hele dag camera’s gaat zitten volgen. Tijd is hartstikke kostbaar, maar de spullen in uw kantoor zijn eveneens kostbaar. Zie hier het dilemma wat ervoor zorgt dat we met ons handen in het haar zitten. Gelukkig heeft Hikvision complementair aan haar vernieuwde assortiment de app gelanceerd. Deze app stelt jou in staat om zowel gebruik te maken van actieve als passieve surveillance, niet alleen goed voor de veiligheid maar ook goed voor je tijd. Sterker nog je kan zelfs iemand toevoegen aan de app, zodat hij of zij de situatie monitort. Hadden we al vertelt dat je de deuren op afstand kan openen en dat je je sensoren (rookmelders en dergelijke) op je telefoon kan bekijken?

Offerte aanvragen?